Sinterklaas: oorspronkelijk Sint Nicolaas, een bisschop uit Myra die in zijn tijd vreugdevolle hulp bood aan de mensen.

Vandaar dat wij als team van Rent-a-klaas het voorbeeld vanspecupop deze goedheiligman willen volgen en belangeloos een aantal locaties van Blijf van mijn lijf huizen te bezoeken om daar wat vreugde en cadeautjes voor de kinderen uit te delen.Vanaf 2014 is dit een groot succes gebleken. Moeders en kind kregen een leuk presentje.Vanaf 2007 bezochten wij jaarlijks meerdere voedselbank uitdeelpunten. Hier zijn we mee gestopt en hebben we andere doelen gekozen.

 

Actie Schoenendoos 2019-2021


     
Voor kinderen in opvangkampen in Malawi, Sierra Leone, Togo, Moldavië, Roemenië en vluchtelingenkampen in Griekenland.
Kleurpotloden, schriften, pennen, tandpasta, lekkere zeep en wat leuke speeltjes zoals knuffels of armbandjes e.d. Om ook bij deze kinderen een glimlach op hun gezicht te toveren!
Verzendkosten per doos bedragen € 5,00 euro, hier draagt Rentaklaas aan bij sinds 2019, ook gaan wij dit weer in 2021 doen! Doen jullie mee? Neem dan alstublieft contact met ons op

   
 
 

 

 

Vanaf 2015 doen we ook iets voor ouderen.     
In 2015 wordt een feestavond thema Sinterklaas georganiseerd voor ouderen in samenwerking met zorgteam Overschie-Oost.
In samenwerking met het zorgteam worden de ouderen persoonlijk opgehaald en thuisgebracht door pieten. Sommige onder hen waren al jaren niet meer ‘s avonds uitgeweest.

Ouderen bezoek Sint

Onder het genot van een lekker hapje en drankje genietend van een lekker muziekje en een bezoekje van de Sint met zijn pieten die ook voor allen een klein cadeautje meenamen, is de avond een groot succes geweest.
Zelfs wat ouderen die door omstandigheden niet erbij waren kregen de pieten op bezoek en werd het cadeautje thuisgebracht.
Dankzij sponsors en medewerking van zorgteam Overschie-Oost, Verhagen Overschie, Fa Avukids, fa Agin, Speeltuin Levenslust, Trekpleister Overschie en Fa. De Bie.

 

Via sponsors krijgen soms we ook cadeautjes of artikelen die hiervoor kunnen gebruiken.  Misschien dat u ook mee wilt helpen? Dit kan door middel van een gift of een klein kadootje (maximaal 5 euro) voor kinderen tot 12 jaar. Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op. Alvast bedankt!

RV-sint_jpg_crop_display